Snyd

Beskrivelse

Snyd, løgn eller tænkeboks - kært barn har mange navne og for den sags skyld nok også flere varianter, men her i hvert fald ét af forslagene.

Snyd handler meget kort sagt om hurtigst muligt at komme af med sine terninger ved hjælp af lidt snedighed, held og ikke mindst snyd. Man starter med at slå med én terning om hvem, der skal starte - højeste antal øjne vinder og turen går herefter på omgang i urets retning. Herefter rafler og slår alle deltagere sine terninger samt sørger for at holde dem skjult/hemmelige for de øvrige - og efter at have set sine egne terninger, hvis man selvfølgelig vil, giver første deltager sin udmelding.

I udmeldingerne gælder det om at gætte hvad der ligger af terninger samlet under alle deltageres raflebægere og byde højest - et bud kan fx være at der ligger to 2'ere, fire 3'ere eller tre 6'ere. For at byde højere end det foregående bud skal man enten sige et højere antal terninger (fx fire 2'ere i stedet for tre 2'ere) eller et højere antal øjne samtidig med at man ikke går ned på antal terninger (fx fire 3'ere i stedet for fire 2'ere). Man må gerne byde højere på både antal terninger og antal øjne (fx gå direkte fra to 3'ere til fire 5'ere). Bemærk, at 2'ere er laveste antal øjne da 1'ere tæller for jokere hvilket vil sige, at når der skal tælles antal terninger med et bestemt antal øjne på bordet vil 1'ere altid tælle med (ligger der fx 5-1-5-3-2 på bordet og der er meldt tre 5'ere vil udmeldingen altså være korrekt). En udmelding skal fx lyde "der er tre 3'ere eller over".

Før man kommer med sin udmelding skal man vurdere om det den foregående deltager har sagt nu også kan være rigtigt - vurderer man, at den foregående deltagere ikke har ret i sin antagelse skal man i stedet for en ny udmelding melde "snyd". Melder man snyd løfter alle deltagere deres raflebæger og tæller antallet af terninger - hvis man har meldt snyd og der ikke er mindst det udmeldte antal terninger taber deltageren med udmeldingen og ellers taber deltageren, der meldte snyd. Alle andre end taberen fjerner en terning fra sit raflebæger og spillet fortsætter med taberen som første udmelder.

Sidste deltager med en terning tilbage i raflebægeret har tabt (og skal selvfølgelig give omgang).

Spiltyper

· Terningespil

Deltagere

Minimum 2.

Udstyr

Raflebæger samt 4 eller 5 terninger pr person.

Variationer

Raflebæger samt 4 eller 5 terninger pr person.

Billeder

Vurdering

Vurderingen 4,7 givet af 42 besøgende.

Kommentarer

Per Jensen
04-02-2022 19:46:54

Meget klar og tydelig forklaring

Numse Jens
05-01-2024 23:39:48

Kunne godt have været forklaret lidt kortere. Der er plads til forbedring i korte formuleringer. Ellers fint. Jeg fik svar på mit spørgsmål. Tak for hjælpen.


Giv vurdering

Klik på ikonerne for at afgive bedømmelse, 1 for dårligst, 5 for bedst.

Hovsa! Der skete en fejl under afsendelsen af din vurdering - forsøg venligst igen.

Vurdering afsendt

Tak for din vurdering - super fedt at du ville bruge lidt tid på at gøre siden endnu bedre!


Giv kommentar

Kender du stedet så smid en kommentar afsted med det samme!

Hovsa! Der skete en fejl under afsendelsen af din kommentar - forsøg venligst igen.

Kommentar afsendt

Tak for din kommentar - super fedt at du ville bruge lidt tid på at gøre siden endnu bedre!